מאז היווסדה מתמודדת מדינת ישראל עם היבטיו השונים של טרור. בשנים הראשונות הוא נתפס כמטרד במסגרת "הביטחון השותף", אך ככל שעבר הזמן, ובמיוחד מאז 1996, הוא קיבל משמעות אסטרטגית, כאשר מפיליו עשו בו שימוש לפגיעה, ואף לעצירה, של תהליך המשא ומתן המדיני בין ישראל לבין הפלסטינים. הטרור על היבטיו השונים, ובראשם טרור המתבדים, הפך מאז לבעיה בעלת השלכות על מהותה ועתידה של מדינת ישראל.
אך הטרור אינו רק בעייתה של מדינת ישראל. אף שהוא מוכר בעולם זה שנים, הרי מאז ההתקפה על ארצות הברית ב- 11 בספטמבר 2001 , הוא חדר לתודעה העולמית כבעיה בין לאומית כואבת ומטריד
... ה, המחייבת חשיבה ודרכי התמודדות חדשות. ספר זה, המבוסס על הרצאות בקורס שניתן במכללה לביטחון לאומי, עוסק בסוגיות המרכזיות של הטרור, בדגש על זה הפלסטיני: מהו טרור? מהו מאזן הישגיו וכישלונותיו? וכיצד ניתן להתמודד איתו ביעילות?
הפרקים שבספר הם פרי עטם של סגל המכללה ומומחים ישראלים החוקרים את הטרור. בכותבים אלוף עמוס ידלין, מפקד המכללה האלוף אהרון זהבי(פרקש), ראש אמ"ן אלוף משנה (מיל) ד"ר יוסף דסקל ניצב משנה ד"ר פנחס יחזקאלי גבריאל ויימן פרוטפ עזרא סדן ד"ר יהודה רייך בד"ר עמי פדהצור.