מהנדסים תרבות מתאר ומנתח באופן ביקורתי, ואף פרובוקטיבי, את התרבות האירגונית בחברת היי-טק אמריקאית גדולה. גדעון קונדה אינו מקבל כמות שהם את הטיעונים הרווחים בדבר אופיה ה"מתקדם" של התרבות הזו, ובוחר לבחון מקרוב "איך זה עובד באמת". הוא חקר במשך שנה את חיי היומיום של עובדי חטיבת המחקר והפיתוח בחברה, החל במנהלים, דרך המהנדסים, וכלה במזכירות ועובדי השירותים.
התוצאה היא תיאור עשיר וחי, ולצידו פרשנות מבריקה של האופן שבו מנהלים כופים את "תרבות החברה", והאופן שבו חווים זאת העובדים. קונדה חושף את המתח בין הגלוריפיקציה של עולם ההיי-טק והצגתו באופן אוט
... ופי, לבין המציאות היומיומית של השתעבדות, ועוד יותר מזה את נסיונם השיטתי של אירגונים מסוג זה להשתלט - במסווה של הומניזם, קידמה, וכיוצא באלה - לא רק על עבודתם של אנשים אלא גם על נשמתם. אחרית-דבר שנכתבה במיוחד למהדורה העברית של הספר סוקרת בקצרה את גלגוליה של תרבות ההיי-טק המתוארת בו מאז המחקר ובוחנת אותה גם בהקשר של התעשייה והחברה בישראל.מהנדסים תרבות הוא ספר עיון מגרה למחשבה, שכתיבתו קולחת ומרתקת. הוא מיועד לכל המתעניינים בהיכרות מזווית מקורית עם החברה האמריקאית והתרבות האמריקאית, ובאופן מיוחד לאנשי תעשיית ההיי-טק, שיכולים לבחון באמצעותו את דיוקנם הקולקטיבי כפי שהוא משתקף במראה ייחודית, רחוקה אבל קרובה. כחיבור מדעי בין-תחומי, יוכלו למצוא בו עניין מיוחד כל העוסקים בלימודי אירגון וניהול, וכן סוציולוגיה, אנתרופולוגיה ופסיכולוגיה חברתית של אירגונים ועבודה.