"אמא שלי היתה אומרת שהכי טוב צ'ק", כותב גיל חובב, עם צ'ק אפשר לקנות מה שרוצים, לתת מתנה למי שרוצים ואפילו לחסוך, ובכל זאת "מתנות מן המטבח" מקדש לכל מה שאפשר להכין במטבח, לארוז ולתת במתנה: ריבות, כבושים, לחמים, עוגות ועוגיות, משקאות חריפים, ממרחים וסלטים ואפילו עוגיות לכלבים.
מתנות מן המטבח עזרו לו לשחד את הזעופות שבדודות, להשיג סיכומי שיעור, לקבל תואר באוניברסיטה, לקנות חיוכים, לפייס שכני... ם, לרפא חולים ומדי פעם גם לשמח את עצמו.
כל המתנות מן המטבח מובאות עם רעיונות איך לארוז אותן, כך ש-250 גרם יהפכו לשי לחג וסלט של 5 דקות יקבל מעמד של כוכב הערב. אבל תמיד חשוב לזכור, אומר גיל חובב, שסתם שקית נייר חומה ופשוטה, שבתוכה עוגיות מהמטבח הפרטי, עם חיוך וחיבוק, יעשו את העבודה הכי טוב.
גיל חובב עורך ומבקר מסעדות במוסף "7 ימים" של `ידיעות אחרונות` מגיש בתוכניות הטלוויזיה "שום פלפל ושמן זית" בערוץ 1. מחבר הספרים "שמש, ים ואוכל גם" (עם דליה פן-לרנר ואיילת לטוביץ'), "מטבח משפחתי" והרומן "קיטש".