נוער ופוליטיקה במזרח התיכון
חגי ארליך
תקציר
הספר נוער ופוליטיקה במזרח התיכון מנתח את תולדות החברות דוברות הערבית במזרח התיכון המודרני אגב דיון בשני היבטים שלובים. ההיבט האחד הוא התפתחות מערכת ההשכלה הגבוהה בארצות האזור מראשית המאה התשע עשרה ועד ימינו. המעבר מחינוך איסלאמי מסורתי לחינוך במתכונת מערבית סלל את הנתיב להופעתן המהפכנית של התנועות הלאומיות המודרניות, ובראשן הלאומיות המצרית והלאומיות הערבית. שתי התנועות הללו עיצבו את תולדות האזור במהלך המאה העשרים. בחלוף השנים התהוללו בהן שינויים מהותיים, והן נעו מליברליזם פרלמנטרי לשובניזם ערבי־חילוני, וממנו אל האיסלא... ם הפוליטי.
ההיבט השני שהספר עוסק בו הוא תפקידו של הנוער המשכיל בכל אלה. לטענתו של מחבר הספר, הופעתם של ״דורות פוליטיים״ הקוראים תיגר על דור האבות, היינו המאבק הבין־דורי, הוא הגורם המרכזי להתחוללותן של התהפוכות הפוליטיות והתרבותיות ולמעבר המתמיד בין זהויות שונות - שני תהליכים המאפיינים את החברות דוברות הערבית במאה העשרים.
חגי ארליך הוא פרופסור להיסטוריה של המזרח התיכון ואפריקה באוניברסיטת תל־אביב. כתב שורה של ספרים שעניינם ההיסטוריה של המזרח התיכון ושל אתיופיה. בין ספריו בעברית: מבוא להיסטוריה של המזרח התיכון(חמישה כרכים), המזרח התיכון בין מלחמות העולם(ארבעה כרכים), וכן אתיופיה - קיסרות ומהפכה. פרופ׳ ארליך אחראי ללימודי התואר השני בהיסטוריה של המזרח התיכון באוניברסיטת תל־אביב וכן לפיתוח לימודי המזרח התיכון באוניברסיטה הפתוחה.
לקוחות שהתענינו בספר זה אהבו גם