הספר אש בלבנון, 2006 עוסק בקבלת החלטות ברמה אסטרטגית בישראל במלחמת לבנון השנייה; הוא מהווה חלק מסדרת הספרים פרי עטו של המחבר, במסגרת המחלקה להיסטוריה בצה"ל, העוסקי בקבלת ההחלטות ברמה האסטרטגית במלחמות ובמערכות הגדולות ממלחמת ששת הימים ואילך.
הספר מתבסס על מסמכים ראשוניים , בעיקר מלשכות שר הביטחון והרמטכ"ל, תוך השלמות ממקורות גלויים ובעיקר מדוח ועדת וינוגרד.
מלחמת לבנון השנייה החלה עם תגובת ישראל לאירוע שבו חטפו אנשי חזבאללה שניים מחיילי צה"ל ופגעו בנוספים . הוא חושף את המטרות שרצתה להשיג ההנהגה הביטחונית על שני
... דרגיה, המדיני והצבאי, ואת שיקולי המרכיבים השונים בה באשר לדרכי הפעולה להשגתן: הציפייה -בשלבים הראשונים של המלחמה - שיהיה די בפעילות מנגד, בעיקר מהאוויר, כדי להשיג את המטרות, והמניעים למדיניות ההימנעות ממהלך קרקעי רחב-היקף; חילוקי הדעות בין הדרג המדיני לדרג הצבאי באשר לצורך לפגוע ביעדים לבנוניים כדי להניע את ממשלת לבנון לפעול למניעת פעילותו העוינת של ארגון חזבאללה מתחומה; השיקולים שהביאו בהמשך את שני הדרגים להכרה בצורך במהלך קרקעי רחב-היקף והרקע לחילוקי הדעות ביניהם ובתוכם בעניין מועד יישומו, משכו, והשאלה א להמשיך בו אחרי החלטת מועצת-הביטחון של האו"ם בדבר הפסקת אש.מחבר הספר, אל" במיל' ד"ר שמעון גולן ,היה עד אוגוסט 2020 ראש התחום לחקר הרמה האסטרטגית במחלקה להיסטוריה בצה"ל. זהו הספר התשיעי שלו שפורסם בציבור הרחב. אחד מהספרים הללו, 'מלחמה ביו הכיפורים ', זכה בפרס צ'צ'יק למחקרי בביטחון ישראל.