ספר זה מתאר את המאבק להקמת מדינת ישראל מזווית ייחודית - מערכת היחסים שבין התנועה הציונית והמדינה בצרפת.
הספר מציג תמונה מרתקת על שהתרחש מאחורי הקלעים בעת שעיצבה צרפת את עמדתה בשאלות קריטיות: השואה והפליטים היהודים, תכנית החלוקה, ההכרה במדינת ישראל ובינאום ירושלים והמקומות הקדושים. כמו כן מתוארים מאמציה הבלתי נלאים של הדיפלומטיה הציונית לרכוש את תמיכת צרפת. הספר מבוסס על מגוון רחב של מסמכים צרפתיים וציוניים שלא פורסמו עד עתה. הוא חושף פרשיות רגישות בעלות השלכות אקטואליות, כגון מערכת יחסיו של המופתי חאג' אמין אל חוסי... יני עם הצרפתים בעת שהייתו שם לאחר מלחמת - העולם השנייה והיעלמותו המסתורית ממקום מעצרו בצרפת, וכן כישלונה של התכנית להקמת משטר בין - לאומי בירושלים ומעורבותם של צרפת והוותיקן בנושא. זהו ספר חובה להבנת יחסי ישראל־צרפת.
ד"ר הרשקו אינה מנסה לייפות דברים. גם לא להסתיר חלקים בלתי נעימים או נעימים פחות. בספרה היא כותבת את הסיפור הפוליטי, משל היה זה ספר בלטריסטי -"אלה הם חיינו" על הנשגב ועל המגוחך שבהם. ואיך אומר הפתגם הצרפתי - "המחיצה המבדילה בין הנעלה לבין המגוחך היא המחיצה הדקה ביותר שבעולם".
מתוך הקדמתו של שמעון פרס לספר ד"ר צילה הרשקו, בעלת תואר מאוניברסיטת בר - אילן, עוסקת במחקר דו - תחומי של היסטוריה מודרנית ומדעי המדינה ומתמקדת ביחסי ישראל - צרפת. לאחרונה השלימה מחקר רב שנים על הרזיסטנס היהודי בצרפת במלחמת - העולם השנייה ותרומת חבריו להקמת המדינה.