עורכים: דינה פורת ומרדכי נאור
קובץ המאמרים שלפנינו מבקש להציג בפני הקורא את המחקרים שפורסמו עד כה על יחסה של העיתונות היהידית בארץ - ישראל לשואת יהודי אירופה בעת מלחמת - העולם השנייה. העיתונות מוצגת כאן ככלי הביטוי ששיקף, עיצב והפיץ את עמדות הציבור לגווניו ולמפלגותיו בנושא זה, המהווה חלק מפולמוס ההולך ומתחדש מדי מספר שנים על יחס כלל היישוב היהודי לשואה.
המאמרים משרטטים את קווי המתאר ההיסטוריים שבהם פעל היישוב בעת המלחמה ומנתח... ים את הפרסומים בעיתונות באותה תקופה: מה ידעו, מה הבינו ומתי, ומה היו היחסים בין הנהגת היישוב, העיתונות וציבור הקוראים. כך הם שופכים אור על התקופה המיוחדת הזו בארץ, שנים ספורות לפני קום המדינה.
על העורכים: פרופ' דינה פורת היא ראש המכון לחקר האנטישמיות והגזענות ע"ש סטפן רוט וראש החוג להיסטוריה של עם ישראל באוניברסיטת תל - אביב. כתבה וערכה ספרים ומאמרים רבים בנושאי השואה, ביניהם הנהגה במילכוד - היישוב נוכח השואה, 1945 - 1942, ומעבר לגשמי, פרשת חייו של אבא קובנר. ד"ר מרדכי נאור הוא סופר וחוקר. כתב וערך עשרות ספרים בנושאי ארץ - ישראל והעם היהודי. ביניהם: ספר המאה - היסטוריה מצולמת של ארץ - ישראל במאה העשרים; העם היהודי במאה העשרים - היסטוריה מצולמת; ספר העליות; וירושלים - עיר ועם. כתב ביוגרפיות של פנחס ספיר וחיים לסקוב. בעבר - מפקד גלי - צה"ל. עורך כתב - העת קשר העוסק בתקשורת יהודית ומתפרסם על - ידי מרכז ברונפמן באוניברסיטת תל - אביב.