רודזיה (כיום זימבבואה) הייתה מושבה בריטית באפריקה הדרומית.? ב־1965 הכריזה על עצמאות, תחת שלטון מיעוט לבן, והתנתקה מבריטניה. אף מדינה בעולם לא הכירה בה רשמית, והאו"ם הטיל עליה עיצומים שאמורים היו להכניע את השלטון המורד בתוך זמן קצר, אך לא כך קרה. למרות הבידוד הבין־לאומי, רודזיה התקיימה עד 1980. במקביל התמודדה המדינה עם ארגוני מחתרת לאומניים אפריקניים,שדרשו שוויון ושלטון רוב.
בין השנים 1979-1972 התנהלה במדינה ובסביבותיה מלחמת גרילה עזה. כוחות רודזיים ביצעו פשיטות לעומק מאות קילומטרים בשטח אויב, והסבו ליריביהם אבדות כבדות יחידות רודזיות של לו
... חמים שחורים ולבנים התחזו לאנשי גרילה למטרות איסוף מודיעין ופגיעה בגרילה, ואף העבירו אל צידן מספר גדול של אנשי גרילה ובמקביל שום צד לא בחל בשיטות "מלוכלכות" - מפגיעה באזרחים, דרך הרעלת מזון, ועד התנקשות במנהיגים פוליטיים. בסופו של דבר נאלצו הצדדים להתיישב למשא ומתן, שבעקבותיו התקיימו ברודזיה בחירות, ולשלטון עלה רוברט מוגאבה, מנהיג אחד מארגוני הגרילה, שהיה עתיד לשלוט במדינה עד שהופל מכיסאו ב־2017.
ספר זה, המבוסס על מחקר מקיף ועל חומרים ארכיוניים נדירים, סוקר את תולדותיה של רודזיה והמלחמה בה, ועוסק בתחומים רבים שנותרו רלוונטיים למפקדים ולמדינאים עד ימינו: החל מלחימה בשטח סבוך ופעולות בעורף האויב, ועד ההשפעה המוגבלת של עיצומים כלכליים, אסטרטגיות למלחמה בטרור ויעילותן, והשאלה של השפעת תמיכתהאוכלוסייה על תוצאות המלחמה.
ד"ר יגיל ֶהנקין הוא מרצה במכללה לפיקוד ומטה של צה"ל ועמית במכון ירושלים לאסטרטגיה וביטחון. הוא כתב רבות על נושאים צבאיים בארץ ובעולם. בעברית יצא ספרו ננצח או שניעלם: תולדות מלחמתצצניה הראשונה, 1996-1994 (מערכות, 2007).