בסקירת ארגון המדינות המפותחות, ה-OECD, נכתב ש"ישראל בולטת במספר אינדיקטורים לחדשנות טכנולוגית". הדבר בא לידי ביטוי גם בחלקה של תעשיית ההיי־טק מסך כל התוצר. הרווחים בתעשיית ההיי־טק גבוהים בהרבה מאשר בכל תעשייה אחרת, ואם פעם שאפה כל מדינה לתעשיית רכב משלה, כיום כולן כמהות לפתח תעשיית היי־טק. לא מעט מדינות מתבוננות בנו בקנאה ושולחות אלינו מומחים ללמוד כיצד עשינו זאת.
אלא שהתיאור מעורר הגאווה של פלאות החדשנות הטכנולוגית ונפלאות תעשיית ההיי־טק שלנו מסתיר גם אכזבה. למרות כל זאת, במדד העיקרי לפיתוח כלכלי – התוצר לנפש – דורגנו בשנת 2010 רק במקום ה
... -27 בעולם, ובמדד אי־השוויון במקום הלפני אחרון ברשימת המדינות המפותחות. למרות הקפיצה הכלכלית הדרמטית של מדינת ישראל בעשורים האחרונים, איננו מצליחים להדביק את הפער. בשפה קולחת ומובנת לקורא האינטליגנטי שלא למד כלכלה, מתאר הספר את ההתפתחות הכלכלית של ישראל מראשית הציונות ועד ימינו, ועונה על השאלה מדוע, למרות ההתפתחות העצומה, איננו מצליחים להדביק את רמת התוצר לנפש בעולם המפותח.
ד"ר אבי שמחון הוא מרצה לכלכלה באוניברסיטה העברית, ומתמחה בין היתר בנושאי מקרו־כלכלה, צמיחה כלכלית, שחיתות ואי־שוויון. כמו כן הוא יושב־ראש הפורום המייעץ לשר האוצר, היה חבר בוועדה הממשלתית לקביעת מדדי עוני ובוועדה לשינוי כלכלי חברתי (ועדת טרכטנברג).