בראשית שנת 1978 החליטה ממשלת ישראל להפציץ יעדים אסטרטגיים בעומק מצרים, במטרה להביא את הנהגתה בראשות נאצר להפסיק את מלחמת ההתשה. זמן קצר לאחר מכן החלו להגיע למצרים טייסות קרב ויחידות טילי קרקע - אוויר של הצבא הסובייטי. הופעת יחידות סובייטיות סדירות בזירה והשתתפותן הפעילה בלחימה הכו בתדהמה את שירותי המודיעין הן בישראל והן בארצות הברית. בחודשים הבאים ניהלה ישראל, בפעם הראשונה והיחידה בתולדותיה, עימות צבאי ישיר מול הצבא הסובייטי.
הספר מבצע קווקז פורס לראשונה - מתוך מקורות רוסיים שלא נעשה בהם שימוש מחקרי קודם -את הסיפור המלא... של המבצע החשאי שהכינו הסובייטים לתגבור המאחז שלהם במצרים. בניגוד לדעה המקובלת שתפסה את ההתערבות כתגובה להפצצות ישראל בעומק מצרים,מלמד כי הספר מבצע קווקז ניזום במוסקבה מתוך שיקולי העימות הבין־גושי. חודשים רבים לפני שאישרה ממשלת ישראל את ההפצצות. בנוסף, על בסיס חומר ארכיוני ורעיונות עם המערכת המודיעינית בארץ ובארצות הברית,מנתח הספר בהרחבה את יסודות הכישלון של קהילות המודיעין הישראלית והאמריקאנית ולהתריע מפני המלך הסובייטי בעוד מועד- הפתעה שלדעת רבים היו גלומים בה המרכיבים שהביאו מאוחר יותר למחדל המודיעיני של מלחמת יום הכיפורים.
דימה אדמסקי עסק, במסגרת תפקידיו בצה"ל ומשרד הביטחון, במחקר מודיעיני ובתכנון אסטרטגי של מדניות ביטחוניות. הוא מוסמך אוניברסיטת תל־אביב בהצטיינות יתרה בלימודי ביטחון ומשלים בימים אלו את עבודות הדוקטורט שלו ביחסים בין לאומיים באוניברסיטת חיפה. המחקר שעליו מבוסס הספר זכה בשורה מרשימה של פרסים ובראשם פרס צ'ציק לחקר ביטחון ישראל. חלקים מהספר התפרסמו בכתבי עת מובילים בעולם בתחום היחסים הבינלאומיים ולימודי הביטחון.