קסם הקברים” הינו חיבור אנתרופולוגי שנועד להבין את הכוח המשמר מיתוסים של המזרח הקדום בקרב בני הדור הנוכחי ואת הקשר'בינם לבין ביטויים ריטואליים כמו עליה-לרגל לקברי קדושים, תפילות, הקרבת קורבנות, בקשת מרפא ועוד. בע... ליה לקברים יש משום ביטוי לחשיבות הפסיכולוגית של הקברים לפרטים ולמשפחות אבל גם למסגרות פוליטיות רחבות יותר כמו שבטים או מטות.
ספר זה החושף פן נוסף ומרתק בתרבות הבדװים מתמקד בשימוש הפוליטי הנעשה בקברים ולהגדרת זהות ולליבוי רגשות אחדות בקבוצות גדולות. כלומר, ככל שהשבט גדל והשיוךהאגנאטי משתכח - תבוא קריאה לבניו לביקור המוני אצל הקברים, על מנת לרענן בהם את תחושת ערבות הדמים בני פלגים הנוטים להתרחק ולהתנכר זה לזה ימצאו את עצמם נקראים כך למחוייבותם להילחם שכם אחד.
אתרי הצדיקים של בדוויי הנגב, המשמשים מוקדי ביקור פוליחני ועליה לרגל, ממויינים בספר על-פי קווי האיפיון `"האנתרופולוגי שלהם ובהתאם למעמדם ומקומם הפולחני.
על המחברים: ששון בר-צבי, מוותיקי חוקרי החברה הבדווית בנגב; הד"ר עארף אבו רביעה, אנתרופולוג, מרצה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב; הפרופ' גדעון מ/ קרסל, אנתרופולוג, ראש המרכז למחקרים חברתיים במכון י'. בלאושטיין לחקר המדבר ומרצה באוניברסיטת בן-גוריוןי" בנגב.