תקציר
"את כל זכרונותיה וגעגועיה", כותב השף הירושלמי שמיל הולנד, "העבירה סבתא פרומה אלי, בלילות של סיפורים על העיירה ציצוב, נופיה, אנשיה, ריחותיה והכי חשוב- טעמיה. "כשהגעתי למסע שורשים ראשון בפולין, בתחילת שנות ה-80, הובלתי אני את הנהג המקומי מלובלין עד העיירה ציצוב, מסע של כ-40 קמ. הכרתי כל עיקול דרך, קראתי בשם כל כפר, זיהיתי כל פלג והגעתי עד לבית משפחתה של סבתא ללא טעות אחת. המדריך נותר פעור פה. איך הוא יכול היה לדעת, שסבתא פרומה נמצאת איתי ומראה לי את הדרך?".בין המתכונים מופיעים סיפורים ורשימות מאת נילי אושרוב.